onsdag 8 april 2009

Dubai

Dagens tripp till Dubai startade lite senare än vi tänkte, många som ville ha sovmorgon i huset.. ;) Men vad gjorde det? Vi har ju semester!
Halv 10 kom vi iväg, tar ca 1 ½ timma till Dubai härifrån, hittade parkering efter kanske en halvtimma i velande och letande efter parkering, fick även sprungit och kissat på äckeltoaletten inne på en mataffär - blä!! Tur att jag har tränat upp mina lårmuskler så man slipper sitta ner längre... OCH att jag var väl förberedd med papper i väskan så man slipper använda "vattenslangen" som sitter vid sidan av, vet inte hur dom löser det? Men det är klart dom har ju långa svarta klänningar som döljer det mesta!
I vilket fall som helst - när allt ovan var avklarat drog vi oss ner till Creeken som går igenom Dubai och tog en båt (aka. Habra) över till den andra sidan, den gamla sidan av Dubai.



På andra sidan ligger de kända soukarna.. :)
Guldsouken var grym! Guld överallt!! Vilka fina smycken - inte bara pråligt och stort utan många snygga ringar och armband! Man blir ju sugen på att shoppa loss, men det är ju trots allt inte så billigt...



Kryddsouken gick vi igenom snabbt innan vi kom ut till båtarna igen och åkte tillbaka till andra sidan för att äta lunch. Och vilken lunch sen! Arabisk mat - en grilltallrik med olika kött, hummus, arabiskt bröd och VATTEN! Gotta!
Åkte sen vidare med bilen den här gången till Burj Dubai (världens högsta byggnad) och Atlantis - den stora "palmen" dom har byggt utanför i havet. Och då menar jag bokstavligt talat i havet - de har alltså byggt upp öar som skall föreställa en palm där dom har lägenheter, villor och längst ut ett hotell - HELT OTROLIGT! Dom slår på stort när det gäller ALLT!
Det är lite av en tävling allt dom gör härnere... För mycket pengar kanske?



Lite svårt att fånga hur högt det verkligen är - men ni ser ju de andra skyskraporna bredvid.
Annars så googla Burj Dubai så ser ni... ;)

Efter dagens tripp till Dubai så måste jag säga att Abu Dhabi toppar favoritlistan mellan dessa två städer. Mycket renare, mycket finare, inte samma hets med att slänga upp skyskrapor som Dubai har utan jag vet inte men det känns mer relaxed här! Skönt att vara på "hemmaplan" igen!
Ikväll ska jag och Joakim laga middag, pappa ska iväg till Emirates Palace för middag så ska vi andra till Marina Mall och shoppa! Skor står på dagens agenda - imorgon ska vi iväg till Dubai Outlet efter vi har varit på UAE´s högsta berg och kanske även en sväng in i Oman.

Killarna spelar TV-spel och jag ska vila en stund innan maten ska lagas.. :)

Ta hand om er!

/Alexandra

1 kommentar: